NORDEN #10 is uit!

Dit is een extra uitgave van NORDEN magazine die geheel in het teken staat van Club Church.
De uitgave is Engelstalig. (56 pagina’s)
Centraal staan twee interviews met Richard Keldoulis/Jennifer Hopelezz, Drag Mother van het House of Hopelezz en Taka Taka, Drag Mother of het House of Løstbois. Starring: Courtney loves CoX.X.X, Chantal Amstermami Hopelezz, Lady Bag, Donna Demoon, Spartia Tits, Lucian Squid, Helena, Vinny von Vinci, Sly Fox, Lost Time, Alfa Hoer, Ruff el oso, Relaxking.

NORDEN #9 is uit!

Een NORDEN magazine van 56 pagina’s met een belangrijke mededeling van Victoria False, een portfolio van fotograaf en vormgever Remon van den Kommer, Harley K. Winn niet alleen als covergirl, maar ook als leerman samen met Mister Leather 2022 Tio Lelieveld, de gezellige zusjes van The Fabulous Glamour Sisters, Nutella Versace en Bonapartes Rising Star Leona Lundi, De puppy’s Stretzy & Teddy, Mister Bear 2023, Centerfold Donnatella Vergatsi, Een reportage over Hartjesdag en een column van de onverbeterlijke Madame Boissevin. En veel meer.

NORDEN #8 is uit!

Pride Issue met 56 pagina’s. Op de cover Rikkie Valerie Kollé die Miss Nederland 2023 is geworden. In dit nummer tref je verder fotografie en interviews aan met Rikkie Valerie Kollé, Bok Choi, Indy Asinus, La Mama Célavoir, Sanne van de Meer, Miss Bella Bionic Grandé, Miss Polly Tique, Mizz Ella Grace & Pixxie Colada.
Centerfold voor dit nummer is Miss Baksel.
Twee reportages, een over de laatste Roze Maandag en een over de Canal Pride 2023. Natuurlijk ook twee prettig valse columns van Madame Boissevin en Hans van der Kamp.

NORDEN #7 is uit!

Update: Derde druk!
Door de Special voor Club Church had de tweede editie van ons kwartaaltijdschrift wat vertraging. Maar uiteindelijk is het zo ver. Starring Megan Schoonbrood, Jo-enny Versace, Gigi Flower, Chloé Cooper. Een column van Madame Boissevin. Verslag boekpresentatie van Hans Wijtenburg. Een reportage over Mister Rubber en een overpeinzing over seks als topsport met bijpassende doping.
48 pagina’s puur genot.

NORDEN #6 is uit!

Nummer 6 is een buitenbeentje. Een speciale uitgave ter ere van het vijftienjarige bestaan van de roemruchte Club Church in Amsterdam, tevens de bakermat van het al even indrukwekkende House of Hopelezz. Vanwege het internationale publiek van Club Church is deze uitgave Engelstalig. Wat dit nummer heel bijzonder maakt, zijn vooral de vele foto’s van de Amsterdamse fotograaf en activist Jan van Breda. De uitgave is geen vervanging voor het tweede nummer van 2023 dat begin juli 2023 verschijnt.


NORDEN #5 is uit!

Eerlijk gezegd hadden we nooit gedacht dat er een tweede jaargang van NORDEN zou komen, maar dit is dan toch het eerste nummer van de tweede jaargang. Waarom die onzekerheid? Nou, er worden veel gedrukte tijdschriften uitgegeven die hooguit drie uitgaven halen en wij hebben kennelijk een formule gevonden die het mogelijk maakt om door te gaan. In dit nummer: Een cursus divagedrag voor beginners, een essay over verdampende vrijheden en aandacht voor Kittana Wolpy, Layla Palmer, Liza Salvia, Lolo Bottoms, Roxy Diamond, Leona Lundi, Alectrona en Cheri Lazuli.

NORDEN #4 is uit!

Nummer vier sluit de eerste jaargang van NORDEN af. Twee Bio Queens in deze uitgave, Miracle Elisabeth en LeFaye en Miss Bella Blackstone. Dat is best bijzonder omdat we verder alleen in Nummer 1 2022 een Bio Queen (Galinda Daaé) hadden. In dit nummer ook het aangrijpende verhaal van Transvrouw Aryelle Freeman Hopelezz, over haar vlucht vanuit Jamaica. Daarnaast een mooi portret van Agnes Geneva over de film die gemaakt wordt over haar leven: Call me Agnes. Dit is tevens het laatste nummer waarin Burlesque een belangrijk aandeel heeft, maar we sluiten af met een prachtige ‘behind the scenes’ fotoserie af door Diamond Cobra Photography waarin de wereld van Burlesque centraal staat.

NORDEN #3 is uit!

Nummer drie staat vooral in het teken van de blik op de rest van Nederland. Waren we eerst vooral gericht op wat er in Amsterdam gebeurde, in dit nummer ligt de focus vooral op Rotterdam. Naast een mooi portret van de in Amsterdam groot geworden Drag Queen Miss Sugi La Ri, vooral bekend van haar optredens in Amsterdam en haar jarenlange werk voor de Lellebel, maken we uitgebreid kennis met Drag Queens als Ruxy Bonaparte, Patsy Prozac, La Obelle, Lassepoester, Vanity Vickers en Samantha B. Winn. Burlesque is vertegenwoordigd met een van de eerste zo niet de eerste ‘male stage kitten’ Dique Darlington en de stijlvolle Feather Stars.

NORDEN #2 is uit!

Het tweede nummer is misschien nog wel strakker dan het eerste nummer. We schenken veel aandacht aan een nieuwe generatie Drags die duidelijk andere ambities hebben dan voorgaande generaties.

Op het vlak van Burlesque zijn er twee prachtige interviews met Ginny Vie Fauve en Dame Diamond Cobra.

En natuurlijk is er weer een bijtende, maar toch bijzonder positieve column van Bustie La Tish.

Bear Queen Agelina gaat zichzelf te buiten in een outfit die zo ontzettend mooi is dat we er meteen posters van hebben laten drukken.

Een interessant interview met Harley K. Winn die de lockdowns gebruikte om als Drag een ongekend aantal volgers op TikTok te krijgen. En we mogen het interview met het ondernemende liefdespaar Obesia en Amnesia Grandé uiteraard niet vergeten, maar er is zoveel meer dat niet meteen in een aankondiging past.

NORDEN is uit!

Eindelijk is het zover. Ons nieuwe tijdschrift is uitgekomen midden in een lockdown, dus de distributie via een beperkt aantal boekwinkels is voorlopig uitgesteld, maar niet getreurd, het tijdschrift van 48 pagina’s full colour is te bestellen op de NORDEN website:

https://norden221.nl

Dus geen feestelijke presentatie, maar in plaats daarvan is er de limited online screening van de film NORDEN behind the scenes, die vanaf 3 januari 2022 te zien zal zijn voor hen die aan het blad meegewerkt hebben, of het blad reeds aangeschaft hebben.

NORDEN, het tijdschrift

Een tijdschrift voor mensen die zich bezighouden met onconventionele lichamelijke expressie op zo’n niveau dat we zonder aarzelen over een kunstvorm kunnen spreken.
Of het nu Drag Queens, Drag Kings, Bio Queens, Burlesque, Boylesque, Vogue of BDSM performers betreft, ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze een zekere activistische boodschap hebben. Of die boodschap nu met gender, feminisme, seksuele geaardheid of uiterst persoonlijke expressie te maken heeft, het zijn performers die, al is het soms in kleine kring, de grenzen van het keurslijf dat het dagelijkse leven ons oplegt opzoeken en daarmee dragen ze in belangrijke mate bij aan de emancipatie van de mens.
Wat ze ook met elkaar gemeen hebben is dat ze naast veel tijd en geld te investeren een uiterst persoonlijke inspanning leveren en daar in het algemeen slecht of in het geheel niet financieel voor gecompenseerd of beloond worden.
In het tijdschrift NORDEN willen we de seksuele geaardheden loskoppelen van de activistische boodschap om daarmee hokjes te laten sneuvelen en een breder beeld te laten zien van het hoogstpersoonlijke als tegenpool van het gemeenschappelijke dat vaker wel dan niet een vorm van sociale beklemming oplevert.

OpNieuw

Tijdens het hoogtepunt van de pandemie hebben we met veel plezier drie uitgaven van het tijdschrift OpNieuw geproduceerd.
De samenwerking met het bestuur van Stichting OpNieuw verliep op persoonlijk vlak heel hartelijk, maar bijzonder stroef als het om wijzigingen in het bladconcept ging. Dat lag ook voor de hand. De bestuursleden waren vaak al meer dan tien jaar bij het blad betrokken en ze hadden zo hun eigen inzichten, waar op zich in het geheel niets mis mee was, want dat gaat wel vaker zo bij een buurtuitgave, maar wij wilden ons meer op een bredere groep buurtbewoners richten en dat leverde wrijving met het bestuur op. Daar kwam bij dat het kennelijk heel complex is om buurtuitgaven fatsoenlijk gefinancierd te krijgen.