E-books & websites

In het najaar van 2021 en de winter van 2021/22 zijn tien e-books verschenen. Voorlopig alleen nog als PDF, geschikt voor tablet en laptop. Gaandeweg zullen we ook formaten geschikt voor Kindle beschikbaar stellen. Maar nadrukkelijk nog niet voor smartphones, omdat wij nog weinig actief leesgedrag op smartphones waarnemen, vooral wanneer het om langere teksten gaat.
Het merendeel van deze e-books wordt gratis verstrekt worden via deze en andere sites die door Stichting NTV Amsterdam onderhouden worden.
De e-books zijn gratis, omdat de rechten overgenomen zijn uit eerdere uitgeverijen zoals De Opkamer, Herengracht 10 BV en ArtCrazed, bedrijven die alleen op indirecte wijze soms rendement haalden uit digitale publicaties en door bestuurslid Van der Kamp kosteloos zijn overgedragen aan Stichting NTV Amsterdam.
 

Hans van der Kamp stelt zijn eerder in druk verschenen werk, maar ook niet eerder gepubliceerde verhalen beschikbaar voor dit fonds.

Websites

Recentelijk hebben we om tijd, energie en geld vrij te maken voor zowel de e-books als het papieren tijdschrift NORDEN een aantal websites afgestoten, zoals nieuwmarkt.tv en genderxx.com. Opkamer.org wordt nu lokaal gehost, omdat het een archiefsite is met oorspronkelijke bestanden uit de periode 1994-2000 en dat bleek door de verouderde code veiligheidsproblemen te veroorzaken.
De volgende sites hebben het opschonen van projecten overleefd:

hansvanderkamp.com

Voordat we projecten gingen stroomlijnen waren er drie sites voor het werk van Hans van der Kamp; een site voor studiofotografie, een site voor analoge fotografie en een weblog.
Die drie sites zijn samengevoegd tot één enkele, bijzonder omvangrijke site.
Omdat Van der Kamp ook de meeste videoproducties voor nieuwmarkt.tv produceerde, worden die clips nu ook overgezet naar zijn site.