Het gaat hard. Inmiddels zijn in één maand zowel de tweede uitgave van Norden+, als de inmiddels twaalfde uitgave van Norden verschenen. Wat is het verschil, zullen mensen denken die ons niet op social media volgen. Beide tijdschriften zijn voor de LHBTQ+ community. In Norden staan Gender en Drag centraal en in Norden+ leer, rubber en fetisj. Vooral het laatste tijdschrift is een niche binnen een niche om twee redenen: Interviews en studioportretten staan centraal en we houden ons verre van het in beeld brengen van lichamelijke of seksuele interacties, iets wat je in vergelijkbare uitgaven zelden of nooit ziet. Bij Norden+ gaat het dan ook eigenlijk om voorlichting, in plaats van het aanmoedigen van reeds bestaande vooroordelen. Norden+ is ook uniek omdat het tijdschrift geen advertenties, subsidies, of wat dan ook heeft en geheel draait op losse verkoop.
Ook de twaalfde Norden weet op deze manier gezond te blijven, al heeft deze uitgave wel twee advertenties. De meeste mensen zijn tijdschriften die draaien op subsidie en een surplus aan advertenties en/of advertorials blijkbaar meer dan zat.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *