Leonne Zeegers

Intersekse

Stichting NTV Amsterdam is aanvankelijk opgericht, omdat wij een rechtspersoon nodig hadden om voor de overheid een voorlichtingsfilm te maken over Interseks

Hans van der Kamp die al sinds 1977 gefotografeerd en gefilmd had met gender als thema, richtte samen met Eveline Franken stichting NTV Amsterdam op. Alleen al rond het jaar 2000 was 30 uur video geproduceerd over de transitie van hoofdpersoon Leonne van man naar vrouw. Ook haar kennissen, vrienden en familieleden werden gefilmd. Het resultaat was zo’n dertig uur materiaal dat eigenlijk lag te verstoffen.

Afdeling Gender en Gezondheid van ZonMw had wel interesse in het maken van een voorlichtingsfilm, maar na maanden vergaderen werd voor een ander project besloten: de tentoonstelling Gender!

Deze trailer is alles wat van het project is overgebleven en er zit nog een gruwelijke blunder in ook, want de commentaarstem heeft het op een gegeven moment over interseksualiteit, daar waar intersekse bedoeld was.

Toch zullen we ooit deze productie afronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *